[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Установлена норма алкоголя в крови (приказ МОЗ и МВС)
DiSiДата: Середа, 14 Жовтня 2009, 10:22 | Сообщение # 1
"СURRENTLY BANNED"
Модератор
Награды: 20
Skoda рейтинг: 3011
Спасибо autoua.net hello

ВНИМАНИЕ! ВСТУПАЕТ В СИЛУ С МОМЕНТА ПУБЛИКАЦИИ! ПУБЛИКАЦИИ ПОКА НЕТ!

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров'я України
від 9 вересня 2009 р. N 400/666

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
6 жовтня 2009 р. за N 931/16947

Інструкція
про виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції
1. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція визначає процедуру проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення ознак стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі - стан сп'яніння), та оформлення результатів такого огляду.

1.2. Огляду на стан сп'яніння підлягають водії транспортних засобів, щодо яких в уповноваженої особи Державтоінспекції МВС є підстави вважати, що вони перебувають у стані сп'яніння згідно з ознаками такого стану.

1.3. Ознаками алкогольного сп'яніння є:

а) запах алкоголю з порожнини рота;

б) порушення координації рухів;

в) порушення мови;

г) виражене тремтіння пальців рук;

ґ) різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя;

д) поведінка, що не відповідає обстановці.

1.4. Ознаками наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, є:

а) наявність однієї чи декількох ознак стану алкогольного сп'яніння (крім запаху алкоголю з порожнини рота);

б) звужені чи дуже розширені зіниці, які не реагують на світло;

в) сповільненість або навпаки підвищена жвавість чи рухливість ходи, мови;

г) почервоніння обличчя або неприродна блідість.

1.5. Ця Інструкція не поширюється на проведення судово-медичної та судово-психіатричної експертиз.

1.6. Огляд проводиться:

уповноваженою особою Державтоінспекції МВС на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом (далі - спеціальні технічні засоби);

лікарем закладу охорони здоров'я (у сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).

1.7. У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного уповноваженою особою Державтоінспекції МВС, огляд на стан сп'яніння проводиться в найближчому закладі охорони здоров'я, якому надано право на проведення такого огляду відповідно до статті 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - заклад охорони здоров'я).

1.8. У разі дорожньо-транспортної пригоди (далі - ДТП), унаслідок якої є особи, що загинули або травмовані, проведення огляду на стан сп'яніння учасників цієї пригоди є обов'язковим у вищезазначених закладах охорони здоров'я.
2. Проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння уповноваженою особою Державтоінспекції МВС і оформлення його результатів

2.1. У разі наявності ознак, передбачених у пункті 1.3 розділу 1 цієї Інструкції, уповноважена особа Державтоінспекції МВС проводить огляд на стан сп'яніння за допомогою спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом.

2.2. Огляд на стан алкогольного сп'яніння водія транспортного засобу здійснюється уповноваженими особами Державтоінспекції МВС, які мають спеціальні звання та пройшли відповідну підготовку.

2.3. Уповноваженими особами Державтоінспекції МВС використовуються спеціальні технічні засоби, які мають, зокрема, свідоцтво про державну реєстрацію та свідоцтво про повірку.

2.4. Огляд на стан сп'яніння проводиться з дотриманням інструкції з експлуатації спеціального технічного засобу та фіксацією результатів на паперових та електронних носіях, якщо спеціальний технічний засіб має такі функції.

2.5. Перед проведенням огляду на стан сп'яніння уповноважена особа Державтоінспекції МВС інформує особу, яка підлягає огляду на стан сп'яніння, про порядок застосування спеціального технічного засобу та на її вимогу надає свідоцтво про державну реєстрацію та свідоцтво про його повірку.

2.6. Огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу проводиться в присутності двох свідків.

Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

2.7. Установлення стану алкогольного сп'яніння здійснюється на підставі огляду, який проводиться згідно з вимогами цієї Інструкції уповноваженими особами Державтоінспекції МВС з використанням спеціальних технічних засобів, показники яких після проведення тесту у видихуваному повітрі мають цифровий показник більше 0,2 проміле алкоголю в крові.

2.8. Форма направлення на огляд з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, наведена у додатку 1 до цієї Інструкції.

2.9. З метою забезпечення достовірності результатів огляду водіїв транспортних засобів, які мають бути оглянуті в закладах охорони здоров'я, уповноважена особа Державтоінспекції МВС забезпечує доставку цих осіб до найближчого закладу охорони здоров'я не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення підстав для його проведення.

2.10. Результати огляду на стан сп'яніння водія транспортного засобу зазначаються у відповідних графах протоколу про адміністративне правопорушення.

Якщо технічними характеристиками спеціального технічного засобу передбачається роздрукування на папері його показників, ці результати долучаються до протоколу про адміністративне правопорушення.

2.11. Оформлення матеріалів огляду на стан сп'яніння водія транспортного засобу здійснюється згідно з чинним законодавством.

2.12. У разі наявності підстав вважати, що водій транспортного засобу перебуває у стані наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, згідно з ознаками, визначеними у пункті 1.4 розділу 1 цієї Інструкції, уповноважена особа Державтоінспекції МВС направляє цю особу до найближчого закладу охорони здоров'я.
3. Проведення огляду на стан сп'яніння в закладах охорони здоров'я і оформлення його результатів

3.1. Перелік закладів охорони здоров'я, яким надається право проведення огляду на стан сп'яніння водіїв, затверджується міністром охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальниками управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я Київської та Управління охорони здоров'я Севастопольської міських державних адміністрацій та доводиться до відома МВС.

3.2. Огляд може також проводитися в спеціально обладнаних пересувних пунктах (автомобілях), що належать закладам охорони здоров'я і відповідають установленим МОЗ вимогам.

3.3. Огляд у закладах охорони здоров'я щодо виявлення стану сп'яніння проводиться лікарем закладу охорони здоров'я (у сільській місцевості за відсутності лікаря - фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту), який пройшов тематичне удосконалення за відповідною програмою згідно з чинним законодавством.

3.4. Метою цього огляду є встановлення наявності чи відсутності стану сп'яніння в обстежуваної особи.

3.5. Лікар (фельдшер) повинен ознайомитися з документами особи, яку оглядає (паспорт, особисте посвідчення, посвідчення водія тощо) (за наявності).

3.6. Відсутність документів не може бути причиною для відмови у проведенні огляду на стан сп'яніння. У цьому разі в акті медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (додаток 2) (далі - акт медичного огляду), зазначаються дані щодо зовнішнього вигляду особи, яку оглядають, а також те, що дані про цю особу записані з її слів. У разі надходження документів дані про оглянуту особу долучаються до акта.

3.7. Проведення лабораторних досліджень на визначення наркотичного засобу або психотропної речовини обов'язкове.

3.8. Метою лабораторного дослідження є виявлення або уточнення наявних речовин, що здатні спричинювати стан сп'яніння.

3.9. Використання в закладах охорони здоров'я для проведення лабораторних досліджень вимірювальної техніки та обладнання, дозволених МОЗ, підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію, свідоцтвом про повірку.

3.10. Зразки біологічного середовища для лабораторного дослідження відбираються у дві ємності. Вміст однієї ємності використовується, для первинного дослідження, вміст другої ємності зберігається протягом 90 днів.

3.11. За збереження та транспортування ємності з біологічним середовищем до іншого закладу охорони здоров'я, цілісність пломбування відповідає заклад охорони здоров'я, у якому проводився відбір біологічного середовища.

3.12. Предметом дослідження біологічного середовища можуть бути слина, сеча та змиви з поверхні губ, шкірного покриву обличчя і рук.

3.13. Для дослідження біологічного середовища може використовуватися кров, якщо в обстежуваної особи неможливо взяти зразки біологічних середовищ, вказаних у пункті 3.12 цього розділу.

3.14. Якщо водій - учасник дорожнього руху внаслідок ДТП перебуває у несвідомому стані або з тяжкими травмами, обов'язково проводиться дослідження біологічного середовища або крові на вміст алкоголю, наркотичних чи психотропних речовин у закладах охорони здоров'я, куди він доставлений.

3.15. За результатами огляду на стан сп'яніння та лабораторними дослідженнями встановлюється діагноз, який вноситься до акта медичного огляду.

3.16. Висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі - висновок щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння) (додаток 3), видається на підставі акта медичного огляду.

3.17. Зміст висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння повідомляється оглянутій особі в присутності уповноваженої особи Державтоінспекції МВС, яка її доставила, про що робиться запис у згаданому вище висновку.

3.18. Усі записи в акті медичного огляду та висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння повинні бути розбірливими, не допускається формулювання "Норма".

3.19. Акт медичного огляду особи складається в одному примірнику, який залишається в закладі охорони здоров'я.

3.20. Висновок щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння складається в усіх випадках безпосередньо після огляду особи у трьох примірниках: перший примірник видається під підпис уповноваженій особі Державтоінспекції МВС, яка доставила дану особу на огляд, другий видається оглянутій особі, а третій залишається в закладі охорони здоров'я.

3.21. Кожний випадок огляду на стан сп'яніння у закладі охорони здоров'я реєструється в журналі реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (додаток 4).

3.22. Висновки щодо результатів медичного огляду осіб на стан сп'яніння, складені з порушенням вимог цієї Інструкції, вважаються недійсними.

3.23. Організація забезпечення закладів охорони здоров'я бланками акта медичного огляду, висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння покладається на міністра охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальників управлінь охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я Київської та Управління охорони здоров'я Севастопольської міських державних адміністрацій.

Відсутність бланків акта медичного огляду на стан сп'яніння та висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп'яніння не може бути приводом для відмови в огляді на стан сп'яніння.

3.24. Український медичний та моніторинговий центр з алкоголю та наркотиків Міністерства охорони здоров'я здійснює клінічний моніторинг якості та результатів медичних оглядів клініко-анамнестичних даних обстежуваної особи та методичний контроль за проведенням оглядів на стан сп'яніння.

Начальник Департаменту ДАІ
МВС України С. Г. Коломієць

В. о. директора Департаменту розвитку
медичної допомоги МОЗ України Р. М. Таран

Сообщение отредактировал DiSi - Понеділок, 26 Жовтня 2009, 10:12

GreyДата: Середа, 14 Жовтня 2009, 11:08 | Сообщение # 2
Одноклубник
Награды: 49
Skoda рейтинг: 1824
прикольно cowboy

Сергей

KabanДата: Середа, 14 Жовтня 2009, 11:30 | Сообщение # 3
"[hide][/hide]"
Администратор
Награды: 99
Skoda рейтинг: 11320
Quote (DiSi)
2.7. Установлення стану алкогольного сп'яніння здійснюється на підставі огляду, який проводиться згідно з вимогами цієї Інструкції уповноваженими особами Державтоінспекції МВС з використанням спеціальних технічних засобів, показники яких після проведення тесту у видихуваному повітрі мають цифровий показник більше 0,2 проміле алкоголю в крові.

Интересно, что же это за "засоби" такие?

DiSiДата: Понеділок, 26 Жовтня 2009, 10:13 | Сообщение # 4
"СURRENTLY BANNED"
Модератор
ВНИМАНИЕ! Приказ вступил в силу с 23.10.2009.
(распечатываем и возим с собой).

09.09.2009 - Прийняття
06.10.2009 - Державна реєстрація
23.10.2009 - Набрання чинності

Публiкацiї документа
Офіційний вісник України вiд 23.10.2009 - 2009 р., № 79

данные по публикации и документу

ШрамДата: Понеділок, 26 Жовтня 2009, 11:38 | Сообщение # 5
"Все дураки, а я тупой!"
Администратор
Награды: 50
Skoda рейтинг: 4180
Quote (DiSi)
Огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу проводиться в присутності двох свідків. Не можуть бути залучені як свідки працівники міліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

вот это прикольно - пусть ведут правильных свидетелей

wszystko bedzie zajebiste

TrevelДата: Понеділок, 26 Жовтня 2009, 11:52 | Сообщение # 6
"Убийца мозКа"
Одноклубник
Награды: 79
Skoda рейтинг: 3062
Quote (Шрам)
пусть ведут правильных свидетелей

Вы хотели сказать ЛЕВЫХ?????
А хто меня могет заставить буть таким свидетелем,а?Шо остановят и скажут типа "пройдемте,вот позырите,понихаите,подпишите и патом в суд вместе с нами раза 3-4 попретесь!"А каг-же чуйство солидарности с попавшим в "беду" водителем???
Или сотрудники ГАИ вправе заставить быть свидетелем,а? anim_diatel

Made in USSR!!!!!
Алексей
«Не бойся врагов – в худшем случае они могут тебя убить. Не бойся друзей – в худшем случае они могут тебя предать. Бойся равнодушных – они не убивают и не предают, но только с их молчаливого согласия существует на земле предательство и убийство»
«Демократия - это правила поведения, принятые в обществе хорошо вооружённых джентльменов.» © Бенджамин Франклин

KabanДата: Понеділок, 26 Жовтня 2009, 12:01 | Сообщение # 7
"[hide][/hide]"
Администратор
Quote (Trevel)
А каг-же чуйство солидарности с попавшим в "беду" водителем???

Есть такие, что с радостью бегут засвидетельствовать sucks

DiSiДата: Понеділок, 26 Жовтня 2009, 13:11 | Сообщение # 8
"СURRENTLY BANNED"
Модератор
Quote (BES)
Как понять, что эти работники уполномочены на эти действия? Какие такие специальные звания? Где можно увидеть, что они прошли подготовку?

Стандартная фраза для определения работника Госавтоинспекции. Употребляется везде где только можно.
Специальное звание - "инспектор Госавтоинспекции", именно "инспектор".
Про подготовку ничего не скажу, но скорее всего инспектором становятся после предварительной подготовки. shok06

MaverykДата: Четвер, 26 Листопада 2009, 22:47 | Сообщение # 9
Одноклубник
Награды: 11
Skoda рейтинг: 575
Спокойно, дамы и господа ничего страшного, ВЫ НЕ ОБЯЗАНЫ СОГЛАШАТЬСЯ НА ПОДОБНЫЕ ОПЫТЫ, и принудить Вас они тоже не могут, если будут разводить педали со своими понятыми, будут требовать пройти обследование на алкоголь и т.п. по этому приказу - требуйте составление протокола и прохождения обследования в судмедэксертизе, кровь сдали и т.п., при этом, укажите, что, вся процедура будет проходить только в присутствии Вашего адвоката, с последующей подачей иска в суд и взыскании с них всех расходов, в том числе и на адвоката, плюс моральный ущерб, они все допускают процессуальные ошибки, бояться не надо)), да, и эспертиз надо проходить 2( 1 независимую) . Но это все в том случае, если не пьете за рулем и Вас разводят)). Вредных и умных водителей они не любят, и стараются лишний раз не трогать)).
З.Ы. да, и еще, очень часто они "берут на понт")), что они суда не бояться, что умничать будешь в суде и т.п. Сразу отвечаем - "Не вопрос - я буду умничать в суде и прокуратуре, а Вы на нарах", проверено, действует безотказно.

21-ая Волга 1960 года выпуска с треском провалила современный краш-тест, разрушив хромированным оленем бетонный блок

docentДата: П`ятниця, 27 Листопада 2009, 22:26 | Сообщение # 10
Одноклубник
Награды: 45
Skoda рейтинг: 1828
Quote (Maveryk)
прохождения обследования в судмедэксертизе

только в наркологии и никаких "прыстроив" на дороге icon_smiley028
Я бы посоветовал кровь не сдавать в том мед.учреждении куда вас отвезут гаишники, никто вас этому не обяжет, только в случае ДТП с пострадавшими. А кровь сдать уже после освидетельствования(при условии развода) в другом учреждении hello

всех денег не заработать, всех женщин не перетрахать, а вот быть бухим каждый день это реально)

MaverykДата: Субота, 28 Листопада 2009, 11:06 | Сообщение # 11
Одноклубник
Quote (docent)
Я бы посоветовал кровь не сдавать в том мед.учреждении куда вас отвезут гаишники, никто вас этому не обяжет, только в случае ДТП с пострадавшими. А кровь сдать уже после освидетельствования(при условии развода) в другом учреждении

Я бы сказал немного иначе))) никуда отвезти они никого не могут и заставить дуть в трубки и т.п. тоже, если водитель сам добровольно не захочет сдавать им анализы на их же приборах, т.к. нигде не написана обязанность водителя это делать, принудить они не имеют право - статья, вытянут насильно из машины и оденут наручники - сядут сами, незаконное использование спецсредств. Сидим в машине не выходя из нее, если захотят гайцы проверить на кровь, сразу только под протокол, где указываете не согласие и предвзятое отношение, необоснованную остановку, это для начала и в судмедэкспертизу кровь сдавать, только 2 раза, одну независимую, это обязательно, расходы потом через суд снимаем. Да, и всегда все действия во время процесса, с момента остановки, (а вынесение постановы это и есть процесс) снимаем на видео, если станут запрещать пусть запретят в камеру в телефоне, им же потом хуже будет, и записываем дальше все на диктофон в телефоне

21-ая Волга 1960 года выпуска с треском провалила современный краш-тест, разрушив хромированным оленем бетонный блок

KabanДата: Субота, 28 Листопада 2009, 11:35 | Сообщение # 12
"[hide][/hide]"
Администратор
Quote (Maveryk)
никуда отвезти они никого не могут и заставить дуть в трубки и т.п. тоже, если водитель сам добровольно не захочет сдавать им анализы на их же приборах, т.к. нигде не написана обязанность водителя это делать, принудить они не имеют право - статья, вытянут насильно из машины и оденут наручники - сядут сами, незаконное использование спецсредств

Ст.130 КоАП

Управление ТС лицами в состоянии алкогольного, наркотического или иного опьянения, или под воздействием лекарственных средств, которые снижают остроту реакции и внимания, также отказ лица, управляющего ТС, от прохождения освидетельствования на состояние опьянения,-

Штраф от 2550 до 3400грн., или изъятие водительского удостоверения на срок от 1 до 2 лет, или общественные работы на срок от 40 до 50 часов, либо административный арест сроком от 7 до 10 суток

В таком случае как быть с этим?

Сообщение отредактировал Alexz-69 - Субота, 28 Листопада 2009, 11:35

MaverykДата: Субота, 28 Листопада 2009, 18:29 | Сообщение # 13
Одноклубник
Легко с этим быть)) читаем матчасть
Quote (Alexz-69)
также отказ лица, управляющего ТС, от прохождения освидетельствования на состояние опьянения,-

а кто сказал, что мы отказуемся, мы не отказуемся, только требуем чтобы освидетельствование проходило в соответствии с ЗАКОНОДАТЕЛЬНАМИ НОРМАМИ а не в соответствии с их инструкцией, наказом, или еще чем-нить, что поковырявшись в носу выродит их юрист, я ж указал требуем судмедэкспертизы, со здачей крови и т.п., и никаких их трубок на дороге, куда дуют туберкулезники, сифилитики, гриппозники и пр., к тому же в свидетелях с их стороны, особенно в части их непредвзятости, мы крайне не уверены, не не)), и имеем полное право, славо богу у нас еще верховенство Закона в силе))), Це по-перше, по друге - дочитайте внимательно админ кодекс, и админ. процесс кодекс, трубки где-нить указаны???? - нигде, только судмедэкперт, с анализами крови мочи и пр. Джентльмены, читайте основу - т.е. два кодекса, это те, кто старается не нарушать, и не хочет быть сникерсом для гайцев. К сожалению страна такая, где водитель должен ориентироваться в правовом поле, а не только на дороге.
дальше уточняем??))))

Добавлено (28.11.2009, 17:29)
---------------------------------------------
Не, ну если Вы хотите, чтоб я постил выдержки из Кодексов и связанных с этой темой Законов со статьями, так это займет листов десять, это раз, два, от знакомых всегда требую, чтоб они сами все перечитывали, делаю им распечатки, чтоб возили, работать над своей защитой надо самому, тогда есть смысл вникать в тему, или же иметь тел. своего адвоката, себя не предлагаю)) упаси господи, хотя достойных и профессиональных (люблю слово проФФесор) людей, кто может помочь, знаю во многих городах неньки, это те, которые эту тему ведут

docentДата: Понеділок, 30 Листопада 2009, 22:01 | Сообщение # 14
Одноклубник
Награды: 45
Skoda рейтинг: 1828
Maveryk, +1 hello

всех денег не заработать, всех женщин не перетрахать, а вот быть бухим каждый день это реально)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: